بیماری پارکینسون (PD) یک بیماری عصبی پیشرونده است که بطور عمده حرکت و جنبش بدن را تحت تاثیر قرار می دهد اما بر روی رفتار های شناختی نیز اثر می گذارد. بیماری پارکینسون از تخریب سلول های عصبی در بخشی از مغز ناشی می شود. بخش های مختلف مغز از طریق ارسال سیگنال هایی به یکدیگر، برای

هماهنگی افکار، حرکات، احساسات و حواس با هم کار می کنند. یک ماده ی شیمیایی به نام دوپامین از یک گروه از سلول های مغز تولید می شود و برای حرکت طبیعی بدن ضروری است. هنگامی که آن سلول ها بمیرند، دوپامین دیگر تولید نمی شود و مغز نمی تواند برای حرکت بدن سیگنال ارسال کند. با از بین رفتن 50% از این سلول ها، علایم حرکتی پارکینسون در فرد آغاز می شود.


بیماری پارکینسون در سالمندان
مراقبت از سالمند مبتلا به PD می تواند یک کار چالش بر انگیز باشد، بخصوص زمانی که بیماری پیشرفت می کند.

کسی که به تازگی با بیماری پارکینسون تشخیص داده می شود، ممکن است در ابتدا به هیچگونه کمک عملی و مراقبت جسمی نیاز نداشته باشد ولی مهم است که برای حمایت عاطفی، با کسی رابطه داشته و صحبت کند.

آمادگی برای مراقبت از سالمند مبتلا به PD با آموزش آغاز می شود؛ بنابراین هر چقدر که می توانید، در مورد بیماری پارکینسون مطالعه و تحقیق کنید که بدانید چه مراقبت هایی نیاز است و چگونه می توان درمان پارکینسون را مدیریت کرد.

سالمند مبتلا به پارکینسون را تشویق کنید که فعال باشد و تا جایی که ممکن است زندگی نرمال خود را داشته باشد.

مرکز پرستاری چتر فیروزه ای با داشتن مجوز رسمی از قوه قضائیه و سال ها تجربه ارزشمند در عرصه ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد در قالب پرستار بیمار ،پرستار سالمند و پرستار کودک به ارائه خدمت بپردازد. کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نمایید تا در اسرع وقت نسبت به اعزام پرستار مورد نظر شما اقدام گردد.

 
علائم پارکینسون در سالمندان
پرستار بیمار پارکینسونی

از دست دادن حس بویایی
یک علامت شایع که  توسط افرادی که مبتلا به پارکینسون هستند گزارش شده است این است که آنها چندین سال قبل از ایجاد هرگونه لرزش یا سایر مشکلات حرکتی ، تغییر در حس بویایی خود را به خاطر می آورند.

بی قراری در شب
بین تغییر در الگوی خواب که به آن ” اختلال رفتار خواب و  حرکت سریع چشم ” گفته میشود و خطر ابتلا به پارکینسون ارتباط وجود دارد.

یبوست
مشکلات هضم و اجابت مزاج یک مشکلات بزرگ برای افراد مبتلا به پارکینسون است و اکنون می دانیم که این مشکلات می تواند مدت ها قبل از شروع لرزش و مشکلات حرکتی منجر به مراجعه به متخصص مغز و اعصاب شروع شود.

اضطراب و افسردگی
احساس اضطراب یا افسردگی ، فراتر از فراز و نشیب های عادی زندگی روزمره ، یکی از بزرگترین مشکلاتی است که افراد مبتلا به پارکینسون  معمولا از آن شکایت می کنند.

لرزش
لرزش معمولاً از یک عضو که کعمولا دست یا انگشتان دست است شروع می شود.ممکن است انگشت شست و سبابه به عقب و جلو حرکت کند ، که به عنوان لرزش قرص شناخته می شود. ممکن است هنگام استراحت دست شما لرزاند.

حرکت کند (برادی کینزی)
با گذشت زمان ، بیماری پارکینسون ممکن است حرکت شما را کند کند و کارهای ساده را دشوار و وقت گیر کند. ممکن است هنگام راه رفتن قدم های شما کوتاهتر شود. شاید بیرون آمدن از صندلی دشوار باشد. هنگام راه رفتن ممکن است پاهایتان را بکشید.

عضلات سفت و پارکینسون در سالمندان
و سخت سفتی عضله ممکن است در هر قسمت از بدن شما ایجاد شود. عضلات سفت می توانند دردناک باشند و دامنه حرکتی شما را محدود کنند.

اختلال در وضعیت بدن و تعادل
وضعیت شما ممکن است خم شود ، یا ممکن است در نتیجه بیماری پارکینسون مشکلات تعادل داشته باشید.

از دست دادن حرکات خودکار
ممکن است توانایی انجام حرکات ناخودآگاه ، از جمله چشمک زدن ، لبخند زدن یا تاب دادن دستان هنگام راه رفتن را داشته باشید.

گفتار تغییر می کند
شما ممکن است قبل از صحبت کردن ، به آرامی ، سریع صحبت کنید ، بد دهنی کنید یا درنگ کنید. گفتار شما ممکن است بیشتر یکنواخت باشد تا اینکه عطف معمول داشته باشد.

تغییرات نوشتن
نوشتن ممکن است سخت شود و نوشتن شما کم به نظر برسد.

 
پرستاری و مراقبت از بیماران پارکینسون در منزل
علائم پارکینسون در سالمندان

متخصص و پرستار بیماران پارکینسون بسیار وظایف و مسئولیت‌های سختی دارد. این نوع مشاوره و پشتیبانی حرفه‌ای برای افراد پارکینسون بسیار ارزشمند است.
پرستاران پارکینسون به دلیل  لرزش های حاصل از این بیماری عصبی و تنظیم دارو برای مدیریت علائم آن نقش مهمی در مراقبت از افراد مبتلا ایفا می کنند. بیماری پارکینسون می تواند وضعیت افرادی را که این بیماری درآن ها پیشرفت می کند را آسیب پذیرتر کند و به عنوان افرادی که برای مدت طولانی زندگی می کنند، تغییرات بالینی در این گروه از بیمار بارز تر است. تجویز مکمل در حال حاضر به طور گسترده ای برای بیماران مبتلا به پارکینسون استفاده می شود. بنابراین مجموعه چتر فیروزه ای با ارائه خدمات پرستاری به خصوص پرستار بیمار در منزل  برای بیماری پارکینسون خدمتی مقرون به صرفه را تضمین می کند و توانایی ارائه بخش های کامل مراقبت، که نشان دهنده نقش گسترده پرستار کارآزموده است را نشان می دهد.
هنگامی که شما از یک فرد مبتلا به بیماری پارکینسون مراقب می کنید، برخی روزها باید به او در انجام کارهای روزانه کمک کنید. روزهای دیگر شما فقط باید به او زمان بدهید تا کارهایش را انجام دهد. چک لیست زیر می تواند زندگی را هم برای بیمار و هم پرستار منزل آسان کند.

 

پرستار بیمار پارکینسونی
مراحل ابتدایی ، بیمار پارکینسون میتواند کار های روزمره خود را انجام دهد و نیازی به کمک ندارد اما با گذر زمان اگر جلوی این بیماری گرفته نشود ، دیگر بیمار یا سالمند قادر به انجام کار های خود نخواهد بود.

در صورتی که شما سالمندی مبتلا به پارکینسون دارید میتوانید از خدمات پرستار سالمند در منزل استفاده کنید که پرستار مورد نظر مهارت های لازم برای مراقبت از سالمند پارکینسون را داشته باشد تا با یک تیر دو نشون زده باشید.

بیمار یا سالمندی که به پارکینسون مبتلا میشود نیازمند پرستار پارکینسون در منزل میباشد و پرستار مورد نظر هم باید دانش و مهارت های لازم را داشته باشد زیرا مسئولیت های سختی دارد.

یکی از خدمات پرستاری از بیمار پارکینسونی ، مراقبت تسکینی است که توسط مجموعه چتر فیروزه ای برای این نوع بیماران ارائه میشود.

پرستار بیمار پارکینسون باید اطمینان حاصل کند که بیمار دسترسی به رژیم متنوع و متعادل دارد؛ پرستاران باید هرگونه مشکل بلع یا حرکتی را که ممکن است به سوء تغذیه منجر شود، در نظر بگیرند.

نکاتی که در این خدمات باید رعایت شوند عبارتند از :

بهتر است که پرستار بیمار دارو ها را در بسته یا قوطی خودش نگه داری کند.
پرستار بیمار باید لیستی از دارو ها، دوز، زمان و سایر ویژگی های دارو ها را داشته باشد تا علاوه بر استفاده خودش از لیست، در صورت انتقال مسئولیت مراقبت به یک پرستار بیمار دیگر، پرستار بیمار جدید نیز نسبت به داروها شناخت کامل پیدا کند.
پرستار بیمار باید اطلاعات کافی در مورد داروها به اعضای خانواده بدهد، به ویژه هنگامی که او تنها پرستار بیمار برای آن بیمار است.
 

پرستاری و مراقبت از سالمند پارکینسون در منزل
مراقبت از سالمندان پارکینسون

مراقبت از سالمندان مبتلا به بیماری پارکینسون برای اعضای خانواده بسیار سخت است و با پیشرفت بیماری سختی ناشی از مراقبت بیشتر نیز می شود. مراقبین سالمند نقش موثری در کمک به سالمندان دارای پارکینسون دارند. گزارشات و نکته هایی که آن ها عنوان می کنند می تواند کمک بزرگی به سالمند در زمینه بهبود رفاه و سلامت آن ها کند.

در مراحل ابتدایی بیماری سالمندان بیشتر از مراقبت های کلینیکی و پاراکلینیکی نیاز به حمایت عاطفی دارند. علائم و نشانه واحدی برای تمامی سالمندان مبتلا به پارکینسون وجود ندارد و علائم می تواند از فردی به فرد دیگر متغیر باشد. اما برخی از نشانه ها مانند لرزش، سفتی عضلات و کاهش سرعت در فعالیت ها از شایعترین نشانه های پارکینسون است.

این علائم با پیشرفت بیماری تشدید می شوند و باعث بروز اختلالاتی در عملکرد سالمند برای انجام فعالیت های روزمره زندگی می شوند. با پیشرفت بیماری میزان اضطراب و بروز اختلالات ارتباطی نیز بیشتر می شود.

پرستار سالمند در منزل مخصوصا سالمندان دارای پارکینسون نقش بسزایی ایفا می کند. این افراد با آگاهی از روند بیماری و مطلع بودن از ماهیت پیشرونده آن نیاز های سالمندان را پیش بینی و به رفع آن ها می پردازند.

 

وظایف پرستار بیمار و سالمند پارکینسون در منزل
مصرف منظم دارو ها : مصرف داروی سالمند در این بیماری برای کنترل علائم بسیار حساس است و مراقب باید در ساعات دقیق و مشخص دارو را به سالمند بدهد . در غیر این صورت با تاخیر هرچند اندک در زمان مصرف دارو علائمی مانند سفتی عضلات و لرز به شدت تشدید خواهند شد.

بررسی فعالیت فیزیکی و فیوزیوتراپی سالمند : جدید ترین تحقیقات نشان می دهند که ورزش در سالمندان مبتلا به آلزایمر به اندازه مصرف دارو موثر است.

توجه به علائم و نشانه ها : یک مراقب سالمند مجرب باید به کوچکترین تغییرات در وضعیت سلامتی سالمند حساس باشد و فورا آن ها به پزشک گزارش دهد.

توجه به تغییر روحیه : افسردگی در سالمندان مبتلا به پارکینسون بسیار شایع است و علاوه بر آن استرس و اضطراب و انکار در این افراد به وفور مشاهده می شود.

توجه به اختلالات خواب : داروهای مصرفی در بیماری پارکینسون می تواند منجر به خواب بیش از اندازه در طول روز و در نتیجه بیداری شبانه در سالمندان شود.

 

علائم و نشانه های بیماری پارکینسون
بیماری پارکینسون در سالمندان

کند شدن حرکات
بوجود آمدن لرزش در دست و پا در حالت استراحت
از بین رفتن تعادل بدن
سفت شدن ماهیچه ها و خشک شدن دست و پا
اختلال در حرف زدن
تغییر در صدای فرد ( بم و ضعیف شدن صدا )
حالت طبیعی صورت فرد از بین می رود ( خیرگی چشم  و ثابت شدن صورت)
در هنگام جویدن و بلعیدن غذا دچار اختلال می شوند.
فرد دچار آبریزش دهان می شود.
دچار افسردی می شود.
عصبانیت فرد بالا می رود.
حافظه کوتاه مدت آن دچار مشکل می شود و اطلاعات جدید را نمی تواند بخاطر بیاورد.
از بین رفتن حس بویایی
 

راه های جبوگیری از ابتلا به پارکینسون
مصرف کافئین
مصرف چای سبز
مصرف فلفل
مصرف سبزیجات تازه و خام
مصرف آنتی اکسیدان ها
کنترل در مصرف آهن (نباید در مصرف آهن زیاده روی شود)
کنترل مصرف منگنز ( نباید در مصرف منگنز زیاده روی شود)
 

نکاتی مهم درمورد پرستاری از بیمار پارکینسون
مصرف مرتب و به موقع داروها
رسیدگی به بهداشت و نظافت سالمند
کمک به استحمام
کمک کردن به سالمند در لباس پوشیدن
تغذیه مناسب برای سالمندان پارکینسونی
لازم بذکراست: کلیه مطالب و موضوعات ذکرشده دراین سایت جنبه اطلاع رسانی داشته و هنگام تماس ارتباط شما عزیزان به اپراتور وصل شده و بر اساس شرایط اعلام شده از طرف مخاطب موضوع شما به واحد مربوطه ذیصلاح شرکت مهرآوران و یا شرکت خدمات پرستاری نوین ارجاع داده خواهد شد و از طریق نفرات و گروه مربوطه پیگیری صورت خواهد گرفت خداراشاکرهستیم به پاس این موهبت الهی وبا تلاش وهمکاری کادر اداری و گروه های خدماتی ذیصلاح پس ازسالها تلاش و تجربه و سابقه ای درخشان توانسته ایم اعتمادی محکم در راستای خدمات رسانی در سطح استان بر پایه صداقت وتعهد کاری و مسولیت پذیری بیافرینیم.